dimarts, 8 de març del 2011

Pel·lícula: Anita

Fitxa tècnica.Anita
  • Any: 2009.
  • País: Argentina.
  • Director: Marcos Carnevale.
  • Protagonistes: Norma Aleandro, Leonor Manzo, Peto Menhamen.

Sinopsi.
Anita és una noia amb Síndrome de Down que viu amb la seva mare en un barri de Buenos Aires. A causa d'un atemptat al barri que elles viuen, Anita es perd i comença a recórrer diferents escenaris i situacions molt allunyades de la tranquil·la i despreocupada vida que portava al costat de la seva mare.
La sobreprotecció.La sobreprotecció coarta la teva autonomia personal?
En el cas d'Anita, la mare està a càrrec de totes les seves cures i responsabilitats, al punt de guiar els seus temps, les seves rutines, el seu comportament, el seu pensament i les seves necessitats.
A causa d'això a Anita li costa desenvolupar-se com a persona, prendre decisions per ella mateixa i assumir les seves pròpies responsabilitats. Això provoca que no tingui autonomia de pensament, li impedeixi madurar i desenvolupar la seva pròpia personalitat.
Quan es veu embolicada en la catàstrofe de l'atemptat, Anita es veu obligada a recórrer a les seves pròpies capacitats per sobreviure a aquesta situació i desenvolupar-se sola en la vida sense la protecció de la seva mare.

Sobreprotecció social i familiar:
Pensem que sobreprotegir, d'alguna manera augmenta el grau de dependència d'una persona amb discapacitat, ja que això li impedeix descobrir i desenvolupar les seves capacitats nates. 

En general la idea prèvia que es té de les persones amb discapacitat no permet la normalització de les nostres vides, ni la integració social i/o laboral, ja que es té un prejudici sobreprotector o una subestimació de les nostres capacitats.

El nostre treball com a monitors de sensibilització i les xerrades educatives que oferim, entre altres finalitats, intenta trencar aquest prejudici i demostrar que ens podem desenvolupar com a professionals en el camp de la discapacitat, sent docents de la nostra realitat
.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada